Dostupni linkovi

Popraviti imidž vojske


Načelnik Generalštaba Vojske SCG Dragan Paskaš rekao je u Nišu da će jedan od njegovih prvih zadataka biti popravljanje imidža Vojske.

“Ne da se popravi, on je uvek dobar. Samo moramo da ga izgradimo i da bude još bolji. I jedan od zadataka je što ćemo raditi sa stanovišta izmene organizacije, izmene određenih lokacija jedinica, izmena sistema osposobljavanja vojnika, itd. sve će to uticati na poboljšanje imidža pripadnika Vojske SCG.”

Paškaš je u okviru primopredaje dužnosti zajedno sa sada već bivšim načelnikom Generalštaba Brankom Krgom iza zatvorenih vrata razgovarao sa predstavnicima Niškog korpusa. Krga je novinarima rekao da Vojska nema operativne podatke o eventualnom obnavljanju sukoba na jugu Srbije, ocenjujući pri tom da je situacija u tom području stabilna.

“Naravno mi sve indikatore koji bi do toga eventualno doveli pratimo, sarađujemo intenzivno sa KFOR-om i sa ostalim faktorima i činimo sve što treba da dođe do obnavljanja sukoba. Mi mislimo da će se građani u Kopnenoj zoni bezbednosti uverili da je i za njih najbolje stanje kada tamo vlada mir i kada se problemi koji postoje rešavaju u dogovorima, političkim sredstvima, itd. Znači mi nemamo nekih indikatora o neposrednim opasnostima koje bi značile da će tamo doći do obnavljanja sukoba.”

Paskaš i Krga nisu želeli da komentarišu pogibiju vojnika Dušana Petrovića na aerodromu Lađevci kod Kraljeva. Uz obrazloženje da bi trebalo sačekati zvanične rezultate istrage oni su izrazili žaljenje zato što je jedan mlad čovek izgubio život, dodajući da se nadaju da će javnost biti istinito obaveštena o tom slučaju.
XS
SM
MD
LG