Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Skupsstine Srbije Predrag Markovich izjavio je da che parlamentarni izbori u Srbiji biti raspisani za godinu dana, posle usvajanja novog ustava i promene zakona koji nisu u saglasnosti sa najvissim pravnim aktom drzzave. Reagujuchi na izjavu predsednika Demokratske stranke (DS) Borisa Tadicha da su novi neophodni odmah i da DS poccinje pripreme za njih, Makrovich je rekao BK televiziji da za vladajuchu koaliciju izbori nisu prioritet, vech donossenje ustava.
Boris Tadich rekao je u nedelju na skupu poslanicckih kandidata DS, da je njegova stranka zapoccela pripreme za parlamentarne izbore u Srbiji, koje je ocenio kao neophodnost, jer je vlada Vojislava Kosstunice "najnizze ocenjena vlada od svih tranzicionih vlada".
"Ovoj zemlji je potrebna snazzna demokratska vlada koja ima podrssku naroda i snage i hrabrosti da sprovede bolne promene. Srbijom danas vladaju stranke koje su samozadovoljne. Ovaj parlament ne odslikava volju naroda", rekao je Tadich, dodajucci da bi vanredne parlamentarne izbore trebalo odrzzati na prolecce, istovremeno sa izborima za parlament drzavne zajednice Srbija i Crna Gora.
Potpredsednik vlade Srbije i lider G17 plus Miroljub Labus izjavio je da je Vlada Srbije stabilna, isticcucci da zahtev Demokratske stranke (DS predstavlja pritisak partije koja gubi rejting."
Visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije Milos Aligrudic kaze da da Srbiji predstoje mnogo vazniji poslovi nego sto je raspisivanje parlamentarnih izbora.
XS
SM
MD
LG