Dostupni linkovi

BEČ


Viktor Juščenko, vođa ukrajinske opozicije i predsednički kandidat u toj zemlji bio je trovan i to otrovom dioksinom, u tome nema nikakve dileme, objavili su u subotu popodne lekari austrijske bolnice "Rudlofinerhaus" u kojoj je Juščenko ranije bio lečen i u koju se u petak vratio.
Pedesetogodišnji Juščenko je u septembru, na početku predsedničke kampanje, oboleo od nepoznate bolesti od koje mu je koža lica u kratkom vremenu postala podbula, crvena i izbrazdana. Kasnije je izjavio da su vlasti pokušale da ga otruju nekom hemikalijom, ali za to do sada nije imao dokaza.
Doktor Mihael Cimfer (Michael Zimpfer) iz klinike "Rudolfinerhaus" je međutim u subotu izjavio da su medicinske pretrage urađene u protekla 24 sata dale nedvosmislen rezultat.
"Nakon kompletiranih pregleda koje smo napravili naravno u protekla 24 sata kao i nakon različitih testova krvi nema dileme o činjenici da je bolest gospodina Jučšenka uzrokovana trovanjem na bazi dioksina.
Sve naše dijagnoze pokazuju da je reč o trovanju. Nećemo ništa više komentarisati jer je sad na vlastima da utvrde o kakvom je konkretno slučaju trovanja reč. Ono što smo pronašli je visok nivo dioksina u krvi, uglavnom uzrokovan oralnim unošenjem", rekao je doktor Cimfer.
XS
SM
MD
LG