Dostupni linkovi

BEČ


Viktor Juščenko, vođa ukrajinske opozicije i predsednički kandidat u toj zemlji bio je trovan i to otrovom dioksinom, u tome nema nikakve dileme, objavili su popodne lekari austrijske bolnice "Rudlofinerhaus" u kojoj je Juščenko ranije lečen i u koju se juče vratio.
Pedesetogodišnji Juščenko je u sptembru, na početku predsedničke kampanje, oboleo od nepoznate bolesti od koje mu je koža lica u kratkom vremenu postala podbula, crvena i izbrazdana. Kasnije je izjavio da su vlasti pokušale da ga otruju nekom hemikalijom, ali za to do sada nije imao dokaza.
Doktor Mihael Cimpfer (Michael Zimpfer) iz klinike "Rudolfinerhaus" je međutim danas izjavio da su medicinske pretrage urađene u protekla 24 sata dale nedvosmislen rezultat.
"Nakon kompletiranih pregleda koje smo napravili naravno u protekla 24 sata kao i nakon različitih testova krvi nema dileme o činjenici da je bolest gospodina Jučšenka uzrokovana trovanjem na bazi dioksina.
Sve naše dijagnoze pokazuju da je reč o trovanju. Nećemo ništa više komentarisati jer je sad na vlastima da utvrde o kakvom je konkretno slučaju trovanja reč. Ono što smo pronašli je visok nivo dioksina u krvi, uglavnom uzrokovan oralnim unošenjem", rekao je doktor Cimpfer.
XS
SM
MD
LG