Dostupni linkovi

Dobri rezultati Kosovskog zaštitnog korpusa


General Ceku je kazao kako je na sastanku dobro ocenjen dosadasnji rad KZK.

“Ovo je dobra ocena koja je data, da je KZK skoro ostvario sva pitanja iz svog standarda. Ostaje jos uvek neispunjena tacka standarda koja se odnosi na prijem predstavnika manjina. KZK cini napore da regrutuje pripadnike manjina, ali hoce li se oni ukljuciti ili ne to je van realno uticaja KZK”, kazao je general Ceku.

Inace, samo tokom prosle nedelje 16 pripadnika manjina, najveci broj Srba regrutovan u KZK.

Ukupan broj pripadnika manjina u KZK je i dalje ispod trazenog broja.

Premijer Kosova Bajram Rexhepi je u medjuvremenu rekao kako KZK uradio dobar posao u nacionalno mesovitim sredinama.

“Oni su pokazali profesionalnost i spremnost u mnogim projektima i u mesovitim nacionalnim sredinama i osmi standard ostvaruju mnogo brze od drugih institucija”, rekao je premijer Rexhepi dodajuci kako ce vlada uvek pruzati pdorsku KZK na sta su se takodje obavezali i clanovi petorke, sto je potvrdio i sef italijanske kancelarije u Pristini Pascale Salzano.

General Ceku je izrazio zadovoljstvo ocenama zajednicke radne grupe o dosadasnjem radu.

“U prvom redu to ce se podici imidj KZK kod medjunarodnog faktora i to su potvrdili i komandant KFOR-a i sef UNMIK-a. Drugo, poveca ce se saradnja izmedju KFOR-a, KZK i UNMIK-a i ti su odnosi mozemo reci sada podignuti na nivo partnerstva i medjusobnog poverenja. Razgovarano je kako da se reorganizuje i kako da se suocava sa dodatnim zadacima, koji treba da primi u narednom periodu”, rekao je general Ceku ne zelieci da govori o konkretnim novim zadacima jer oni jos nisu usaglaseni na nivou radne grupe za KZK.
XS
SM
MD
LG