Dostupni linkovi

HAG


Pred Haskim tribunalom za sutra je zakazan pocetak prvog sudjenja kosovskim Albancima za ratne zlocine pocinjene tokom sukoba u toj pokrajini 1998. godine. Fatmir Ljimaj, Haradin Baljaj i Isak Musliju optuzeni su za
nezakonito pritvaranje, mucenje i ubojstva albanskih i srpskih zarobljenika u logoru Lapusnik kod Glogovca u ljeto 1998. Ljimaj je bio zapovednik logora, Musliju njegov zamjenik, a Baljaj strazar. Optuzenica im stavlja na teret ubojstva 12 albanskih i 9 sprskih zarobljenika, pocinjena izmedju 24. juna i 26. jula 1998. godine.

HAG
Iskazom profesora Mihajla Markovica u utorak ce pred Haskim tribunalom zapoceti obrana bivseg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Milosevica, optuzenog za genocid u BiH i zlocine protiv covjecnosti u Hrvatskoj i na Kosovu. Markovic, koji je dugo vazio za ideologa Miloseviceve Socijalisticke partije Srbije, bit ce prvi svjedok obrane kojega ce ispitivati sam optuzenik, nakon sto mu je Zalbeno vijece Tribunala, pocetkom ovog mjeseca, vratilo pravo da se brani sam. Milosevic ce svoju obranu morati okoncati za 150 radnih dana.
XS
SM
MD
LG