Dostupni linkovi

BEOGRAD


Zvaničnici Srbije održaće danas u Beogradu sastanak na kome će razgovarati o situaciji na Kosovu, na poziv srbijanskog premijera Vojislava Koštunice. Predsjednik Srbije Boris Tadich najavio je da neće prisustvovatim tom sastanku. On je, kao razlog, naveo taj, što on kao predsjednik Srbije, kako je rekao, "ima drugačije nadležnosti i sasvim drugačije odnose sa parlamentom i vladom".

PARIZ
Palestinski lider Jaser Arafat je i dalje u kritičnom stanju, a dio njegovih ovlaštenja i vlasti je prebačen na palestinskog premijera, izjavio je jutros jedan neimenovani palestinski zvaničnik. Ministar pravde Josef Lapid prvi je izraelski zvaničnik koji je detaljno govorio o Arafatovom stanju, ali izvor na koji se poziva Lapid nije saopšten. On je za televiziju "Čenel tu" rekao da je Arafat klinički mrtav i da ga ljekari vješački održavaju u životu. Ovu informaciju je demantovala palestinski izaslanik u Parizu Leila Šahid.
Na stotine Arafatovih pristalica okupilo se ispred bolnice u pariskom predgradju Klamar, gde se nalazi palestinski lider.
XS
SM
MD
LG