Dostupni linkovi

Pucnjava u centru Sarajeva


U pucnjavi koja se dogodila u središtu Sarajeva na tramvajskoj postaji Skenderija, u dnevnoj špici, jedna osoba je poginula, dvije teško povrijeđene. Iz pištolja devet hitaca ispalio je Admir Behto, rođen 1975. godine u Sarajevu. Nakon počinjenog zločina dao se u bjeksto, ali je u roku od sedam minuta uhićen.

U MUP-u Katona Sarajevo kažu da je Behto od ranije poznat po kriminalnim radnjama. Glasnogovornik Makbul Škoro:

“Admir je lice koje je poznato MUP-u Kantona Sarajeva kao lice sklono vršenju krivičnih djela. Napominjem da je također 1995. godine osumnjičen za pokušaj ubistva na jedan svirep način nožem. Također, evidentiran je kao provalnik, izvršio je više krađa.”

Isa Karpuzi lice je koje je smrtno stradalo u današnjoj pucnjavi. Prema navodima policije, i on je od ranije poznat po kriminalnim radnjama:

“Radi se o licu, o provalniku, razbojniku, licu koje je napadalo ovlaštena lica, pružanje otpora. Znači, imamo ga negdje u devet slučajeva evidentiranog na području Kantona Sarajeva.”

Razlozi zbog kojih je pucano nisu priopćeni jer je istraga još u tijeku, ali u, najvjerojatnije, osobnom obračunu dva kriminalca nastradalo je dvoje nedužnih građana Sarajeva koji su se zatekli na tramvajskoj postaji. Riječ je o M. Đerić, rođenoj 1964. godine, te D. Denisu, rođenom 1988. godine. Povrijeđeni su smješteni na Klinički centar Koševo. Doktor Branko Đolan:

“Jedan pacijent je muška osoba. Radi se o prostrijelnoj rani desne natkoljenice. Druga osoba je žensko. Kod nje su teže povrede i radi su o ustrijelnoj rani također u desnu natkoljenicu.”

Povrijeđeni su van životne opasnosti, izjavio je za naš radio doktor Đolan.

Neposredno nakon pucnjave središnji dio Sarajeva bio je kompletno blokiran nekoliko sati, a u gradu je nastala neopisiva prometna gužva.

Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, odnosno istražitelji nastavljaju istragu kako bi utvrdili sve činjenice zbog kojih je došlo do obračuna u središtu Sarajeva.
XS
SM
MD
LG