Dostupni linkovi

Glasanjem se odlučuje o budućnosti


Reagujuci na pozive za bojkot izbora predstavnici zapadnih zemalja su istakli kako se ne moze sprecavati ostvarenje necijeg demokratskog prava.

Sef holandske kancelarije, Piter bas Beker je u ime aktuelnog predsedavajuceg Evropskom unijom, istakao vaznost da svi gradjani iskoriste demokratsko pravo i glasaju:

“Odrzavanje slobodnih i postenih izbora i nakon toga formiranje demokratskih institucija, su vazni koraci u procesu izgradnje stabilne i prosperitetne buducnosti za Kosovo”, rekao je Beker i istakao kako ce buduce institucije samouprave imati veliku odgovornost u mnogim vanzim zadacima koji predstoje.

Filip Goldberg, sef americke kancelarije u Pristini, kaze da se glasanjem odlucuje o buducnosti:

“Ovo drustvo gradi demokratski oblik vladavine i zato je potrebno ucesce pripadnika svih zajednica. Oni koji ne ucestvuju na izborima, oni nisu za ucesce u takvim institucijama. Razlog za izlazak na izbore je izgradnja buducnosti”, rekao je Goldberg i istakao:

“Ukoliko neko izrazi zelju da glasa, njega ne treba sprecavati u nameri da ostvari to svoje demokratsko pravo”, rekao je sef americke kancelarije.
Filip Golberg kaze da ce vlada koja ce biti formirana posle izbora ucestvovati u definisanju buducnosti Kosova, te da je pre pocetka razgovora o konacnom statusu neophodno izgraditi drustvo u kojem ce sve zajednice ziveti slobodno.
XS
SM
MD
LG