Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Srbije Boris Tadić je ponovio danas na sednici Glavnog odbora svoje Demokratske stranke da Srbija mora da sarađuje sa Haškim tribunalom naglasivši da će predstojeći izveštaj glavnog tužioca Karle del Ponte (Carla) "odrediti budućnost zemlje".
To "naravno podrazumeva i hapšenje i izručenje optuženih", rekao je predsednik Srbije navodeći kao razlog da bi Srbi "imali vezu sa svetom", i da bi "sačuvali sećanje na zločine" učinjene prema njima.
"Mi se ozbiljnoj opasnosti približavamo, a to je da čitav svet samo zapamti zločin u Srebrenici koji zaslužuje najveću moguću osudu, to je zločin koji se desio i zbog koga neko mora da odgovara. Ali nam preti opasnost da se na neki način izgube iz istorijskog sećanja i činjenice vezane za zločine učinjene nad nama i u prošlim ratovima i u onim ratovima koji su bili sredinom XX veka", rekao je predsednik Tadić.
Na sednici je u Demokratsku stranku ušao Demokratski centar – stranka Dragoljuba Mićunovića nastala devedesetih iz Demokratske stranke.
XS
SM
MD
LG