Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjednik Srbije Boris Tadić najavio je da ce danas saopštiti stav o tome da li bi Srbi sa Kosova trebalo da učestvuju na pokrajinskim parlamentarnim izborima raspisanim za 23. oktobar.
Predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da kao premijer nema prava da pozove Srbe sa Kosova da izađu na izbore jer "nema institucionalnih garancija za njihovu bezbjednost".

BEOGRAD
Evropska unija najavila je za danas dolazak visokog predstavnika za zajedničku spoljnu i sigurnosnu politiku Havijera Solane i komesara za spoljne poslove Kristofera Patena u Beograd.
Oni ce sa zvaničnicima Srbije i Crne Gore razgovarati o evropskim integracijama. Ocekuje se da bi Solana i Paten od srbijanskih lidera mogli zatraziti da pozovu Srbe sa Kosova da izađu na parlamentarne izbore.
Solana ce danas kratko posjetiti i Zagreb gdje ce se, prema zvanicnim najavama, sastati sa hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.
Neki mediji objavili su da bi Solana mogao da bude posrednik izmedju Hrvatske i Slovenije u pokušaju da riješe sadašnje politicke nesporazume.
XS
SM
MD
LG