Dostupni linkovi

Bez dodatnih izbora za Srbe


Za Organizuju za evropsku bezbednost i saradnju, koja je organizator izbora tako nesto je u ovom trenutku neprihvatljivo. “U cilju obezbedjivanja slobodnih i korektnih izbora oni se trebaju odrzati istog dana kako bi se garantovalo da svako moze glasati istog dana “, kaze glasnogovornik Lindholm.

Predstavnici UNMIK-a do naseg javljanja nisu komentarisali ovu ideju, sem sto su rekli kako svi treba da glasaju istoga dana.

Glasnogovornik OEBS-a je odbacio mogucnost posojanja nekog plana za odlaganje opstih izbora na Kosovu. “Trenutno ne postoji neki plan za odlaganje izbora i oni ce se odrzati na dan koji je odredjen od sefa UNMIK-a, znaci 23. oktobra “, kaze Lindholm

I dok traju napori medjunarodne zajednice da ubede Srbe da ucestvuju na izborima, tehnicke pripreme za izbore se nastavlaju nesmanjenim intenzitetom. Tako su u pripremi glasacki listovi i oni treba da budu na vreme pripremljeni, kako bi oni koji glasaju putem poste mogli na vreme da ih dobiju.

“Ovi glasacki listovi treba da se posalju sest nedelja prije dana glasanja“, kaze Lindholm, isticuci kako su tehnicki rokovi za politicke entitete vec prosli.

Istovremeno medjunarodni zvanicnici na Kosovu su kazali kako ce iskoristiti sve mogucnosti kako bi obezbedili ucesca kosovskih Srba na ovim, drugim po redu , opstim izborima na Kosovu.
XS
SM
MD
LG