Dostupni linkovi

BEOGRAD / PRAG


Milica Delević-Đilas objavila je u ponedeljak da podnosi ostavku na funkciju direktorke Kancelarije Srbije i Crne Gore za pridruživanje Evropskoj uniji.


Rekla je Radiju "Slobodna Evropa" da je o ostavci u ponedeljak da je pismom o svojoj odluci obavestila predsednika zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića.


"Kancelarija je i do sada, što je više politička moć prelazila ka Srbiji i ka Crnoj Gori, bila marginalizovana. Njeno dalje mesto zavisiće ne od toga ko je na njenom čelu ni od toga da li sam ja otišla nego pre svega od toga šta će se Srbija i Crna Gora dogovoriti u pogledu harmonizacije ekonomskih sistema.


Prva mogućnost je da dođe do potpune harmonizacije. ... Druga mogućnost je da se postigne dogovor da u ovom momentu ne možemo da se harmonizujemo, što mi izgleda mnogo realnije, i da prema Evropskoj Uniji izađemo sa nekakvim zahtevom da se proces pridruživanja odvoji za Srbiju i Crnu Goru u okviru iste državne zajednice. Treća mogućnost je da se nastavi kao do sada znači da se ništa ne dešava, da se proces pridruživanja ne pomera.


Ne mogu da kažem šta bi EU rekla za drugu varijantu a to su dva procesa, ali mogu da kažem šta kaže na treću – tom trećom je veoma nezadovoljna", rekla je Milica Delević-Đilas Radiju "Slobodna Evropa.
XS
SM
MD
LG