Dostupni linkovi

Vlada odbacuje Bukošijeve optužbe kao politički motivisane


Opuzbe predsednika “Nove partije Kosova” Bujara Bukosija da Kosovom upravljaju mafijaske strukture vlasti su politicki motivisane, izjavio je Ibrahim Sala, savetnik premijera Kosova Bajrama Redzepija. Takve reakcije zvanicnika vlade Kosova dolaze nakon sto je Bukosi u intervjuu nemackom nedeljniku “Spigl” ministarstva u kosovskoj vladi optuzio za nepotizam.

Prema recima Ibrahima Salje takve optuzbe su neosnovane i propaganda s obzirom da se priblizava predizborna kampanja za parlamentarne izbore, koji ce se odrzati 23. oktobra: “Svaku optuzbu u pravnoj drzavi potrebno je argumentovati. A sa politickog aspekta tu najmanje prava da govori ima gospodin Bukosi s obzirom da je on bio premijer Kosova u egzilu i poznato je kako su zavrsili tadasnji fondovi. Iako su te izjave politicki motivisane ne treba ih licno uzimati, s obzirom da se priblizavaju oktobarski izbori. I sve dok iza tih optuzbi ne stoje cinjenice one ostaju samo propaganda”, kaze Salja.

Bujar Bukosi je kosovske institucije optuzio za nepotizam, isticuci kako su mnogi zaposleni u ministarstvima rodjaci. To savetnik kosovskog premijera odbacuje: “U principu svuda je potrebno osuditi porodicne veze i njih ne treba da bude u ministarstvima, vec zaposleni treba da budu strucnjaci i sposobni za obavljanje poslova na osnovu zakona. Medjutim nisam siguran da je to prisutno u tolikoj meri kako kaze Bukosi, jer Kosovo je malo, sa oko dva miliona stanovnika, kao na primer neko naselje Rima ili Pariza, tako da je u pitanju koincidencija da se ljudi medjusobno poznaju”, kaze Salja.

“Kada bi funkcionisala pravna drzava vecina ministara bi trebala da podnese ostavku”, rekao je Bukosi za nemacki “Spigl”.

Ministar za javne sluzbe Jakup Krasnici takodje odbacuje optuzbe Bukosija: “Kao prvo Bukosi veoma dobro zna kako je radio kao premijer Kosova van Kosova i smatram da on nema argumente, vec se radi o neosnovanim optuzbama”, izjavio je Krasnici isticuci da njegovo ministarsvo zaposljava samo skolovane ljude, koji su sposobni da rukovode kosovskim institucijama.
XS
SM
MD
LG