Dostupni linkovi

Čavić i Tihić ne idu na Tadićevu inauguraciju


RSE
Predsjedništvo BiH, na sjednici u Sarajevu, nije se očitovalo da li će nazočiti inauguraciji predsjednika Srbije, Borisa Tadića, koja je zakazana za 11. juli u Beogradu, kada se navršava i deveta godišnjica masakra u Srebrenici i kada će biti ukopano još 338 identificiranih žrtava Srebrenice.

Član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, na naš upit da li se o ovome pitanju uopće razgovaralo, kratko je kazao:
ČOVIĆ
S obzirom da smo mi dobili pojedinačne pozive, svaki član Predsjedništva moći će se odvojeno izjasniti o tome da li želi ići ili ne. Ja sam siguran da neću ići.
RSE
Od ranije je poznat stav predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Sulejmana Tihića, koji je kazao da neće nazočiti inauguraciji i da prioritet daje obilježavanju devete godišnjice stradanja Srebreničana. Tihić je, također, izjavio da osobno smatra da na inauguracije koje su ispod razine predsjednika države Predsjedništvo BiH ne treba ni ići.

Ured člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda nije se očitovao o tomu da li će treći član, Borislav Paravac, nazočiti inauguraciji predsjednika Srbije.

Osim članovima Predsjedništva BiH, poziv je iz Beograda upućen i ministru vanjskih poslova BiH, Mladenu Ivaniću, predsjednicima entiteta, Draganu Čaviću i Niki Lozančiću, te premijeru samo jednog entiteta - Republike Srpske - Draganu Mikereviću.
XS
SM
MD
LG