Dostupni linkovi

Unaprediti poverenje i saradnju sa susedima


RSE
Isključivo finansijski razlozi ne dozvoljavaju da obezbeđenje granice preuzme policija, kazao je prilikom obilaska karaule kod Bezdana ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić i dodao da državna zajednica nastoji da unapredi poverenje i saradnju sa susedima, posebno sa Hrvatskom.
DAVINIĆ
Jedan od razloga što mi želimo da gradimo tu otvorenost je taj što je to u našem najvećem interesu a drugi je još važniji. Ako ne danas, mi ćemo sutra biti sa vama pa ćemo to svakako morati da uradimo i da se pridržavamo tih principa. Držimo se onog principa što možeš da uradiš danas ne ostavljaj za sutra.
RSE
Istovremeno načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore general Branko Krga, istakao je da graničari obezbeđuju i kontrolišu granicu na način koji je u potpunosti u skladu sa standardima OEBS.
KRGA
Dok je vojska na ovim zadacima, sasvim sigurno da neće praviti nikakve probleme nego naprotiv, biće u funkciji jačanja poverenja i rešavanja problema ako ih bude.
RSE
Obraćajući se zvaničnicima i novinarima hrvatski ambasador u Beogradu Tonči Stančić naglasio je da granice između dve zemlje ne treba ispravljati već je, kako je kazao, treba učiniti nevidljivom.
STANČIĆ
Nalazi se i sa jedne i sa druge strane granice onih koji bi na primer smatraju da bi bilo idealno kada bi granice između SCG i Hrvatske išla maticom rijeke Dunav. Pitanje gdje se nalazi granica je možda važno danas, ali ja vjerujem da sutra neće uopće biti važno.
RSE
Nakon posete Bezdanu ministar Prvoslav Davinić i gosti obišli su i ostale karaule severnog dela granice sa Hrvatskom.
XS
SM
MD
LG