Dostupni linkovi

Nogomet i Severina


GRAĐANI
Pa znate šta, kad su političari za Severinu, kako onda ne bi bili obični građani. Nemaju drugog posla. Umjesto da se bave državom i narodom, oni se bave glupostima.

Ja sam se recimo iznenadio da mi raspravljamo u medijima o intimnom životu jedne pjevačice, a ne raspravljamo recimo o ekološkoj zoni, odnosno problemu nezaposlenosti, problemima penzionera, o PDV-u i tako dalje.

Nogomet i Severina, to su sada teme.
RSE
U sjeni nogometnih tema i slučaja „Seve Nacionale“, u Hrvatskoj gotovo nezapaženo prolaze prognoze nekih međunarodni analitičara o mogućim prijevremenim parlamentarnim izborima. Nismo uspjeli čuti što o tome misli vladajući HDZ, no oporbeni političari odbacuju takvu mogućnost. IDS-ovac Damir Kain:
KAIN
Mislim da je to loša procjena. Postavlja se pitanje zašto bi oni uopće išli u prijevremene izbore? Prošla je samo jedna godina. Sanader nema u koaliciji Tomčića i Budušu koje je imao Račan. Imao je doduše Hrvatsku stranku umirovljenika i manjince, ali u njima je imao čvršću potporu nego u nekim svojim zastupnicima.
RSE
Hrvatska stranke umirovljenika uputila je jučer premijeru pismo upozorenja, podsjećajući ga da Vlada do 30. lipnja mora izaći s Prijedlogom Zakona o vraćanju duga umirovljenicima. Iako u to mnogi sumnjaju, predsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ivan Nahtigal, ističe kako umirovljenici još uvijek vjeruju da će se dogovor provesti:
NAHTIGAL
Unatoč svim teškoćama i svemu ostalom, očito je da postoji ono što ja zovem politička volja te Vlade da se izvršava ono što je dogovoreno. I postoji noš nešto što je isto tako jako značajno, a to je da ta Vlada priznaje tu odluku Ustavnog suda, koju su sve dosadašnje vlade ili ignorirale ili negirale. I odatle je i moj optimizam.
RSE
Prema najnovijem ispitivanju javnog mijenja, koje je provela agencija „Promocija plus“, HDZ-ova popularnost nešto je manja nego prošli mjesec. No podršku mu i dalje izražava čak 32 posto građana. Račanov SDP je na drugom mjesu sa 22,8 posto. HSP-ov saborski zastupnik Slaven Letica mislim, međutim, da HDZ neće moći dugo zadržati tako visok rejting:
LETICA
Trenutno se čini da je HDZ-ov rejting strahovito pozitivan, međutim mislim da će se početkom sljedeće godine Vlada Ive Sanadera susresti s prvim ozbiljnim problemima. Znači, jesen će proći u znaku kandidature, u dogovaranju datuma pregovora, pristupnim fondovima i eventualno uspješne turističke sezone. Onda će već proračun za sljedeću godinu i pogotovo početak sljedeće godine sigurno narušiti rejting HDZ-a.
RSE
Feralov novinar i politički analitičar Marinko Čulić kaže da su prijevremeni parlamentarni izbori mogući, ali ne zato što bi HDZ bio u nekoj stisci:
ČULIĆ
Ne predviđam vanredne izbore u nekakvoj izuzici, dakle zato što bi HDZ imao nekakvih velikih problema. Oni se, istina, naziru, ali mislim da ne ulaze u kritičnu masu koja bi dovela do vanrednih izbora. Njima naprosto za sad još dobro ide.
RSE
Predsjednik Glavnog odbora najveće oporbene stranke, SDP-ovac Tonino Picula kaže da je dobra vanjska politika svakako korisna, ali bez rezultata na gospodarskom planu, nedovoljna za izborni uspjeh:
PICULA
To je naprosto vlada koja se nije koncentrirala na gospodarstvo, na razvoj i na sva ona pitanja koja via facti najviše znače za građane Hrvatske i prema tome, ako mogu spekulirati, onda bih rekao da nas čekaju izbori vrlo brzo, ali da to neće biti parlamentarni nego predsjednički i lokalni.
XS
SM
MD
LG