Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Američka politika u Iraku bez rezultata, smatra Putin


Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je jedan od ciljeva SAD u Iraku bio da "stavi pod svoju kontrolu naftne rezerve te zemlje". Govoreći o američkoj politici u Iraku koja ne donosi rezultate, Putin je naveo da je nedopustivo da okupacija vječno traje

"Amerikanci smatraju da se konačan datum boravka vojske na teritoriji Iraka ne može odrediti, a po mom mišljenju, to je potrebno učiniti, jer dok se to ne uradi, iračko rukovodstvo će se osjećati kao pod američkim 'kišobranom' i neže žuriti da razvija sopstvene oružane snage".

"Hvala Bogu, Rusija nije Irak", kazao je Putin i dodao da iskustvo Iraka pokazuje da zemlje bogate resursima, poput Rusije, moraju jačati svoje oružane snage radi odbrane, izjavio je Putin u radio-tv emisiji "Pitanja i odgovori"..

On je istakao da je direktan dijalog najbolji način da se smiri diplomatska kriza u vezi s iranskim nuklearnim programom.

Više od milion Rusa prijavilo se da postavi pitanje predsjedniku tokom današnje emisije državne radio-televizije

Ova emisija, u kojoj Putin uživo odgovara na pitanja ruskih gradjana, traje već šest godina

U reakciji na Putinove izjave Bijela kuća je objavila kako se " isplate svi američki napori u Iraku, kako na ekonomskom, tako i na političkom i sigurnosnom planu".

XS
SM
MD
LG