Dostupni linkovi

SARAJEVO


Ljiljana Zelen - Karadžić ponovo je poručila svom suprugu, optuženom za ratne zločine Radovanu Karadžiću, da njihova porodica "prolazi kroz pakao" zbog njegovog skrivanja, te da ona, deca i unuci očekuju da se preda.
Ljiljana Zelen-Karadžić je u intervjuu sarajevskom nedeljniku "Slobodna Bosna" kazala da su njenu porodicu stalno posećivali agenti CIA, podsećajući je da je njen sin Saša bio zatvaran, te da joj međunarodni predstavnici godinama poručuju da će "gladovati" i imati "ozbiljne posledice zato što se Radovan nije predao".
Objašnjavajući svoj poziv Karadžiću da se preda, koji je uputila jula 2005. posredstvom američke novinske agencije AP (Associated Press), Ljiljana Zelen-Karadžić je rekla da je to učinila na nagovor agenta CIA, i da nije bila pod "velikim pritiskom".
Ona je rekla da nema nikakve kontakte sa Radovanom Karadžićem i da je poslednju poruku od njega dobila 2002. godine.
Ljiljana Zelen Karadžić tvrdi da joj je suprug rekao da je krajem juna 1996. potpisao tajni sporazum sa americckim diplomatom Riccardom Holbrukom o povlačenju iz javnog života a da zauzvrat da mu neće biti suđeno u Hagu.
XS
SM
MD
LG