Dostupni linkovi

Vanredna vijest

LJUBLJANA


Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je sinoć da rješenje konačnog statusa Kosova "ni na koji način ne smije ugroziti BiH".
On se iznenada u Ljubljani sastao s članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem, s kojim je jučer ujutro razgovarao telefonom.
Cilj Silajdžićeve posjete je bilo objašnjenje aktuelne situacije nakon što su on i premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik potpisali Protokol o reformi policije.
Slovenija će, obećao je Rupel na konferenciji za novinare, kao predsjedavajuća Evropske unije (EU) u prvoj polovini 2008. godine, u Evropskoj komisiji (EC) zagovarati da BiH potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i bez dokumenta o reformi policije kakav zahtijeva Brisel (Brussels), a za koji je postavljen rok do 10. oktobra.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

XS
SM
MD
LG