Dostupni linkovi

Vanredna vijest

DEN HAAG


Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte ocijenila je danas da je napredak u suradnji Srbije sa Tribunalom "prilično spor" i izrazila zabrinutnost da neće dovesti do "pozitivnog ishoda", odnosno hapšenja preostalih bjegunaca.
Del Ponteova je ponovila da će ovog mjeseca Evropskoj uniji dostaviti sveobuhvatnu procjenu suradnje Beograda sa Tribunalom. U izjavi, koju je novinarima pročitala Olga Kavran, tužiteljica konstatira da od vlasti Srbije "još uvijek čeka
dokumente, od kojih je neke zatražila prošle godine", kao i da su optuženi Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Stojan Župljanin i Goran Hadžić još na slobodi. Prema riječima Olge Kavran, glavna tužiteljica ne želi komentirati prijepis razgovora koji je navodno 2004. godine vodila sa predsjednikom Skupštine Republike Srpske Draganom Kalinićem.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG