Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BANJA LUKA


Banjalučke "Nezavisne novine" u ponedjeljak su objavile prvi dio stenograma službenog razgovora glavne tužiteljice Haškog tribunala Carle del Ponte iz 2004. godine u Banjoj Luci s tadašnjim predsjednikom Skupštine Draganom Kalinićem, a u kojem je Del Ponte upozorila da bi SFOR mogao ubiti Radovana Karadžića.
"Od 1999. godine u rujnu Karadžić je bio u kontaktu s našim uredom. On je razgovarao s nama dobrovoljno, ali nije želio da to izgleda kao dobrovoljna predaja i ja sam dogovarala njegovo uhićenje u Švicarskoj, ali onda je on promijenio mišljenje i nije se želio predati", rekla je Carla del Ponte.
"Karadžić zna da je u opasnosti, jer ako ga oni (SFOR odnosno NATO) i nađu, on neće biti prebačen u Hag živ", kazala je Carla del Ponte.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG