Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BEČ


Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik žestoko je kritizirao rad visokog međunarodnog predstavnika tražeći da se njegova misija okonča.
Nakon što je Miroslav Lajčak zatražio dodatne pojedinosti dogovora o reformi policije u BiH, Dodik je u razgovoru s novinarima austrijske novinske agencije APA izjavio: "Nemam namjeru ništa mu pojašnjavati".
Lajčakov ured osim toga ne igra "nikakvu ulogu" u evropskim reformama, izjavio je Dodik, dodavši kako stoga Ured visokog predstavnika treba okončati svoju misiju.
Na česte prijetnje da će biti smijenjen, Dodik je izjavio da ga to ni najmanje ne zanima. "To možete objesiti mačku o rep", poručio je, najavljujući da će u svakom slučaju ostati vjeran svojim stavovima.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG