Dostupni linkovi

Vanredna vijest

PODGORICA


Predsjednik Parlamentarne Skupštine Organizacije za evropsku sigurnost i suradnju Goran Lenmarker poručio je danas u Podgorici da je važno da se postigne konsenzus u procesu usvajanja novog crnogorskog ustava. On je kazao da je važno da Crna Gora dobije ustav koji će "ispuniti kriterije koje ima Evropa i sadržati vrijednosti vezane za izgradnju demokratskog društva". Inače, poslanici crnogorskog parlamenta početi će raspravu o Prijedlogu novog crnogorskog ustava 15. listopada (oktobra) na sjednici u Podgorici, a ne 1. idućeg mjeseca na Cetinju, kako je ranije bilo najavljeno.

NEW YORK
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić govoreći pred Glavnom skupštinom UN istaknuo je kako je upravo Svjetska organizacija bila mjesto na kojem se najviše govorilo o načinu prevladavanja razlika izmedju bogatih i siromašnih, ali je upozorio da postavljeni milenijski ciljevi nisu u potpunosti ostvareni.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG