Dostupni linkovi

Vanredna vijest

DEN HAAG


Haški tribunal danas je pravomoćno oslobodio jednog od bivših vođa rasformirane Oslobodilačke vojske Kosova Fatmira Ljimaja i njemu podređenog Isaka Muslijua krivice za zločine nad Albancima i Srbima u logoru "Lapušnik" kod Orahovca počinjene od marta do jula 1998. godine. Istodobno je potvrđena prvostupanjsku presudu kojom je trećeoptuženi Haradin Baljaj osuđen na 13 godina zatvora.

NEW YORK
Ministri vanjskih poslova šest zemalja Kontakt grupe za Kosovo sastaju se danas u New Yorku , dan uoči izravnih razgovora Beograda i Prištine o budućem statusu Kosova. Uz šefove diplomacija SAD, Rusije, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Italije, te predstavnike posredničke "trojke", u razgovorima sudjeluju i visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Javier Solana, evropski povjerenik za proširenje Olli Rehn i glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Schefer.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG