Dostupni linkovi

NJUJORK


Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad ponovio je u ponedeljak veče svoje stavove o Izraelu i holokaustu na sesiji na njujorškom univerzitetu Kolumbija posle zajedljive dobrodošlice predsednika te institucije Lija Bolindžera.
On je rekao Ahmadinedžadu da pokazuje "sve znake malog i surovog diktatora", kao da negiranje nacističkog genocida nad Jevrejima može zavarati samo "nepismene i neznalice".
Iranski predsednik je uzvratio da je Bolindžer ponudio "neprijateljski tretman" pod uticajem američke sstampe i političara.
Ahmadinedžad je odbacio i kritike o kršenju ljudskih prava, posebno homoseksualaca u njegovoj zemlji, ističući da "u Iranu mi nemamo homoseksualce kao u vašoj zemlji".
Ahmadinedžad je doputovao u SAD na godišnju generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija. Više hiljada ljudu se okupilo oko Kolumbija univerziteta u znak protesta što iranski lider boravi u SAD.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG