Dostupni linkovi

SARAJEVO


Američki ambasador u BiH Daglas Meklheni izjavio je da neće biti trećeg entiteta u BiH, jer bi to značilo podelu zemlje. Politicke partije Hrvata ponovo su nedavno zatrazile formiranje trecheg entiteta u cilju, kako isticu, ravnopravnosti ovog naroda. On je kazao za sarajevski "Dnevni avaz" da će međunarodna zajednica morati da deluje i biće posledica ukoliko se nastavi blokada reformi policije.

VAŠINGTON
Bela kuća ne želi da komentariše navode iz knjige bivše portparolke Haškog tužilaštva Florens Artman da su SAD navodno tražile 2003. godine da se povuče optužnica protiv hrvatskog generala Ante Gotovine.
Zagrebački Jutarnji list prenosi i tezu Florens Artmann da su SAD promenile mišljene nakon što su hrvatske vlasti odbile da potpišu sporazum o neizručenju američkih vojnika Međunarodnom krivičnom sudu (ICC).
Američki ambasador za ratne zločine Klint Vilijamson je prethodno povodom navoda iz knjige Florens Artman da su zapadne zemlje opstruirale hapšenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića, saopštio da je jasno stajalište SAD-a o progonu ratnih zločinaca u bivšoj Jugoslaviji. "Možda se može reći kako su u nekim trenucima u prošlosti propuštene prilike da se oni uhapse i procesuiraju, no izvući iz takvih posebnih slučajeva zaključak da su postojale zavere u vezi s određenim optuženicima nerazumno je i bez osnova", istakao je Vilijamson.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG