Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Promeniti strategiju ili ljude ako ne bude hapšenja


Agencije

Ljajić je televiziji B 92 rekao su "sve snage koncetrisane" na lociranje i hapšenje sve trojice haških begunaca, a ne samo na Ratka Mladića.

U bekstvu su haški optuženici Ratko Mladić, Goran Hadžić i Stojan Župljanin.

Upitan da li puna saradnja podrazumeva odustajanje od hapšenja Mladića, pod uslovom da Srbija dokaže da se on ne nalazi na njenoj teritoriji, Ljajić je odogovorio da je teško dokazati da Mladić nije na teritoriji Srbije, jer bi to značilo da vlast u Srbiji zna gde se on nalazi i da je to "unapred osuđeno na neuspeh".

"Činimo da sva trojica budu uhapšena, a niko nije mogao da predvidi da će baš Vlastimir Djorđević ili Zdravko Tolimir biti uhapšeni i izručeni, jer je to i za nas pre nekoliko meseci bila potpuno nemoguća misija", rekao je Ljajić.

U Briselu će u ponedeljak biti održana peta runda tehničkih pregovora Srbije i EU o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, a jedan od uslova za potpisivanje tog sporazuma je i puna saradnja Srbije sa Haškim tribunalom.

Ljajić je istakao i da Radovan Karadžić "ne može da bude obaveza Srbije" i dodao da je i glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte više puta rekla za Karadžića "kao da je u zemlju propao".
XS
SM
MD
LG