Dostupni linkovi

BEOGRAD


Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremich izjavio je u nedelju da je dogovor sa crnogorskim vlastima u vezi sa vladikom mileševskim Filaretom plod "desetodnevnih intenzivnih diplomatskih aktivnosti sa Podgoricom i sa velikim brojem evropskih zvaničnika".
Jeremić je agenciji Beta rekao da je u ovom slučaju "kritičnu ulogu odigrala komunikacija predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića".
Vlasti u Podgorici su odobrile vladiki Filaretu da uđe na teritoriju Crne Gore i obavlja verske obrede u svojoj eparhiji ali pod nadzorom državnih organa. Vladika Filaret je štrajkovao glađu na granici Srbije i Crne Gore jer mu vlasti u Podgorici nisu dozvoljavali ulazak zato što se nalazi na spisku Evropske Unije osoba osumnjičenih da pomažu odbegle haške optuženike
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG