Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BEOGRAD


Crnogorska veleposlanica u Srbiji Anka Vojvodić ocijenila je danas da su ministar Velimir Ilić i savjetnik premijera Vojislava Koštunice, Aleksandar Simić, "napravili veliku štetu Srbiji, a ne Crnoj Gori". Ona je u srbijanskom Ministarstvu vanjskih poslova predala prosvjednu notu u kojoj se izražava nezadovoljstvo zbog Simićeve izjave o Crnoj Gori kao “kvazi-državi”. “Postoji odgovornost Vlade Srbije koja bi trebalo da se izjasni. Takva izjava savjetnika prema drugoj državi zaslužuje izvinjenje i u tom smislu očekujemo dalje poteze srpske Vlade”, istakla je veleposlanica Vojvodić.

BEOGRAD
Srpski ministar obrane Dragan Šutanovac ocijenio je danas da je izjava savjetnika premijera Aleksandra Simića kako je Crna Gora "kvazi država" štetna za Srbiju i njen narod i da ne predstavlja stav vlade. Na konferenciji za novinare u Beogradu, Šutanovac je rekao da je crnogorska reakcija na tu izjavu "minimum prihvatljivog reagovanja" i dodao da bi i on tako postupio da je netko Srbiju nazvao "kvazi državom".
  • 16x9 Image

    Enis Zebić

    U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

XS
SM
MD
LG