Dostupni linkovi

LONDON


Bivši komandant britanskih kopnenih snaga, general Majkl Džekson (Michael Jackson) optužio je SAD za sadašnje stanje u Iraku.
General Džekson, koji je komandovao britanskim snagama tokom invazije 2003. godine, smatra da je američka politika poslije obaranja Sadama Huseina bila "kratkovida" a, kako je rekao u intervjuu "Dejli Telegrafu" (Daily Telegraph), za to su pre svega krivi Pentagon i bivši američki ministar odbrane Donald Ramsfeld.
Medu ključnim greškama general Džekson, koji je sada u penziji, vidi odluku o raspuštanju vojnog i bezbednosnog sistema iz vremena Sadama Huseina. Trebalo je, rekao je on, zadržati taj sistem i preko Sadamovih službi bezbednosti uspostaviti vlast u Iraku.
Optužbe generala Džeksona su, prema ocenama komentatora, samo "dolile ulje na vatru" u sve češćim međusobnim optužbama Britanije i Amerike za situaciju u Iraku.
Za sada nema komentara Bele kuće.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG