Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Predstavnik SAD u međunarodnoj pregovaračkoj trojci Frenk Vizner izjavio je u subotu da je trojka rešena da do 10. decembra završi pregovore o statusu Kosova i preda izveštaj generalnom sekretaru Ban Ki Munu.
On je kazao Glasu Amerike na albanskom da su predstavnici Beograda i Prištine "stavili na sto neke ideje" i da će trojka biti angažovana na pripremi direktnog susreta dve strane.
Vizner je istakao da ga "ne čudi izostanak uspeha" sastanaka predstavnika Beograda i Prištine sa trojkom u Beč 30. avgusta, jer su pregovori "u ranoj fazi".
On je naglasio da su dve strane dužne da sačuvaju mir u regionu i ponovio da je trojka od Beograda i Prištine tražila da ne preduzimaju ništa što bi moglo voditi sukobima, nasilju i nemirima.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG