Dostupni linkovi

Vanredna vijest

LJUBLJANA


Jedna od stranaka u koaliciji slovenskog premijera Janeza Janše u petak je donijela odluku da će podržati inicijativu nacionalističkog prvaka i predsjedničkog kandidata Zmage Jelinčiča da se suspenduje dogovor o prepuštanju graničnog spora sa Hrvatskom arbitraži, odnosno njegovom rješavanju uz pomoć treće strane.
Kako je za RTV Sloveniju izjavio predsjednik parlamentarnog kluba Slovenske pučke stranke Josip Bajec, njihova stranka podržava Jelinčičevu inicijativu da o odnosima s Hrvatskom parlament održi izvanredno zasjedanje i donese rezoluciju o graničnim pitanjima.
Rezolucija bi bila obvezna za slovensku vladu koja bi u roku 45 dana morala donijeti "strategiju" u pregovorima s Hrvatskom, a u međuvremenu zaustaviti postupke pripreme arbitraže ili prepuštanja graničnog pitanja Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Den Haagu.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG