Dostupni linkovi

Delegacija Prištine otputovala za Beč


«Daćemo maksimalan doprinos da zastupamo našu viziju i mandate koji imamo i verujem da će to biti doprinos ubrzanju rešavanja statusa», rekao je Sejdiu, ističući da su predstavnici Kosova mnogo puta kazali kako je ovo dodatni proces, koji, prema njihovim ocenama, nije bio potreban.

«Mi ćemo sarađivati sa međunarodnom zajednicom kako bi se proces što pre okončao i očekujemo da će se na kraju ovog procesa postići naš cilj koji je jasan, nezavisna i suverena država Kosovo», rekao je predsednik Sejdiu.

Delegacija Kosova je na najvišem nivou danas otputovala za Beč, gde bi sutra trebalo da se sastane sa Trojkom Kontakt-grupe, zaduženom za pregovore o statusu Kosova.

Kosovski su predstavnici mnogo puta do sada ponavljali, to je danas istakao i predsednik Sejdiu da nema pregovora o statusu, teritorijalnom integritetu i nema otvaranja za raspravu paketa međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija. Predstavnici Kosova ocenjuju da je predlog Ahtisarija, iako za kosovku stranu bolan, ipak najuravnoteženije moguće rešenje za status Kosova.
XS
SM
MD
LG