Dostupni linkovi

Bez novih detalja o provali u Draškovićevu kuću


Iz Informativne službe Uprave policije saopšteno je našem radiju da se za sada neće oglašavati saopštenjem povodom oštećenja na kući Vuka Draškovića u Budvi koja su nastala pod nepoznatim okolnostima. Time sa sada nema potvrde informacija o tome da li su oštećenja na kući nastala upotrebom vatrenog oružja ili kamenica. Kako su objavile podgoričke „Vijesti“ Draškovićeva svastika iz Nikšića je primijetila tri rupe na škurama na njihovoj kući u Budvi i napuklo duplo staklo na prozoru što je prijavila policiji. U kući Draškovića u naselju Dubovica policija je izvršila uviđaj, ali nije utvrđeno da su oštećenja nastala hicima iz vatrenog oružja, već vjerovatno od kamenica.

Inspektori su izvršili detaljnu pretragu kompletnog stana Draškovića, verande i bašte isped dnevne sobe i nijesu pronašli nikakve čaure koje bi sigurno ostale da je korišćeno vatreno oružje, naveo je policijski izvor „Vijesti“-ma. Prozorska škura je skinuta i prenesena na vještačenje, a nakon analize tragova biće poznat pravi uzrok oštećenja. U policiji za sada ne vjeruju da se radi o ciljanom oštećenju prozora kuće Draškovićević, već sumnjaju da su u pitanju djeca ili da je neko drugi bacio kamen koji je odletio u dvorište pogodivši škuru. Tome u prilog govori i činjenica da niko od komšija takođe nije čuo ili primijetio da je neko vatrenim oružjem pucao na kuću Draškovićević, stakla na prozorima ostala su netaknuta, izuzev malih naprslina koje nijesu mogli napraviti meci.

Podsjetimo. U toj kući Vuk i Danica Drašković su bili meta napada atentatora u junu 2000. godine u kojem je lider Srpskog pokreta obnove prošao samo sa lakim povredama. Crnogorska policija je tada uhapsila nekoliko osoba koje su kasnije puštene, a istovremeno je ukazano da su izvršioci bili pripadnici nekadašnjih Crvenih beretki i zemunskog klana.
XS
SM
MD
LG