Dostupni linkovi

Vanredna vijest

MOSTAR


Predsjedništvo HDZ-a 1990 je Na sjednici Nacionalnog vijeća prihvatilo je Deklaraciju hrvatskih političkih stranaka u BiH o ustavnim promjenama, te dalo ovlaštenja predsjedniku stranke Boži Ljubiću da potpiše Deklaraciju, priopćeno je iz ove stranke.
Nacionalno vijeće podržalo je europska načela ustroja policije kao i izvješće Direkcije za reformu policije u BiH, navodi se dalje u priopćenju, te dodaje kako je za HDZ 1990 neprihvatljiva reforma koja bi podrazumijevala entitetske policije i policiju Distrikta Brčko.
Lokalne policijske regije u Federaciji BiH trebaju slijediti županijske granice i Distrikt Brčko, a na području Sarajeva zbog funkcionalnosti treba ustrojiti jedinstvenu širu policijsku regiju.
HDZ 1990 ponovno je zatražio televizijski kanal na hrvatskom jeziku te je zatražio od dužnosnika u županijskim vladama da preuzmu osnivačka prava nad Hercegovačkom televizijom kao jedinom javnom televizijom koja emitira program na hrvatskom jeziku, stoji na kraju priopćenja za javnost.
  • 16x9 Image

    Rinko Golubović

    Počeo raditi 1969. na Radio Sarajevu kao spiker, a 1973. i na TV Sarajevo u informativnim emisijama. Okušao se u gotovo svim područjima novinarstva: od voditelja i urednika informativnih emisija, do emisija revijalnog karaktera.

XS
SM
MD
LG