Dostupni linkovi

BAGDAD


Šef francuske diplomatije Bernar Kušner doputovao je u iznenadnu posetu Bagdadu, na poziv iračkog predsednika Džalala Talabanija. To je prva poseta jednog visokog francuskog zvaničnika otkako se Pariz usprotivio ratu u Iraku 2003. godine.
Portparol ministarstva spoljnih poslova Ig More rekao je da će Kušner preneti podršku Francuske iračkom narodu i razgovarati sa predstavnicima svih zajednica u zemlji.
Kušner je u Irak otputovao na četvrtu godišnjicu bombaškog napada na sedište Ujedinjenih nacija u Bagdadu, kada su poginule 23 osobe, među kojima izaslanik UN-a za Irak Serzo Vjeiro de Melo.
Bela kuća je pozdravila njegovu posetu. Portparol Gordon Džondrou je izjavio da je to još jedan pokazatelj sve veće zainteresovanosti međunarodne zajednice da pomogne da Irak postane stabilna i bezbedna zemlja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG