Dostupni linkovi

Vanredna vijest

VAŠINGTON


Bivši sekretar za odbranu SAD Donald Rumsfeld, podnio je ostavku prije izbora u novembru prošle godine, ali njegova odluka nije objavljena do nakon izbora – prenio je Reuters juče, na osnovu Rumsfeldovog pisma ostavke do kojeg je agencija došla.
Pismo je datirano na 6. novembar, dan uoči izbora na kojima su glasači, razbješnjeni iračkim ratom, izašli na biračka mjesta kako bi skinuli republikance s vlasti u Kongresu.
Sudeći po pečatu na pismu, predsjednik SAD George W. Bush vidio ga je na izborni dan, ali ga ipak, nije objavio da će Rumsfeld otići do dana nakon izbora – prenosi Reuters.
Dio republikanaca bio je nezadovoljan time, jer su smatrali da bi njihova stranka zadržala više mjesta u Kongresu, pa čak i kontrolu nad Senatom, da je Rumsfeld otišao prije izbora.

TOKIO
Zemljotres jačine 5,3 stepeni Rihtera zabilježen je sinoć u Tokiju, saopštila je japanska meteorološka služba.
Epicentar zemljotresa bio je ispod površine Pacifika, istočno od Tokija. Podataka o žrtvama i materijalnoj šteti nema.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

XS
SM
MD
LG