Dostupni linkovi

Vanredna vijest

PRIŠTINA


Međunarodna posrednička "trojka" za pregovore o budućem statusu Kosova, koju čine predstavnici EU, Rusije i SAD Wolfgang Ischinger, Aleksandar Bocan-Harčenko i Frenk Wisner , u Prištini su razgovarali sa liderima kosovskih Srba.
Prema tvrdnjama srpskih poltičara , od posredničke trojke za Kosovo dobili su garancije da će se tražiti kompromisno rješenje za status Kosova. "Nema prejudiciranja statusa i de facto nema ograničavanja rokova.
Trojka će poslije 120 dana predstaviti svoj izvještaj, ali to ne značii završetak procesa", rekao je novinarima predstavnik Srpske liste za Kosovo Oliver Ivanović, nakon razgovora sa međunarodnim posrednicima.
Nakon jučerašnjih razgovora sa predstavnicima kosovskih institucija, UNMIK-a i KFOR-a u Prištini, trojka je priopćila da neće iznositi svoje prijedloge o budućem statusu Kosova, već da će ustrajati na koncenzusu Prištine i Beograda.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG