Dostupni linkovi

Vanredna vijest

PRIŠTINA


Posrednička "trojka" Kontakt-grupe u novim pregovorima o statusu Kosova počinje dvodnevni posjet Prištini, gdje se sastaje sa predstavnicima kosovskih privremenih institucija, UNMIK-a, KFOR-a i liderima kosovskih Srba .
Predstavnik Evropske unije (EU) njemački diplomata Wolfagang Ischinger, američki izaslanik Frank Wisner i predstavnik Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko sastaće sa yapovjednimkom KFOR-a Rolandom Caterom i zamjenikom šefa UNMIK-a Stevenom Schookom. "Trojka" će zatim razgovarati odvojeno sa predsjednikom i premijerom Fatmirom Sejdiuom i Agimom Čekuom, a potom je predviđen sastanak sa prištinskim pregovaračkim timom, objavio je Ured EU u Prištini. U nedjelju će, kako je predviđeno, "trojka" razgovarati sa predstavnicima Srba na Kosovu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG