Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Protest bivših vojnih rezervista


Miloš IVANOVIC

Blokada je usledila nakon kraće rasprave sa kordonom od oko 100 policajaca, koji su sprečavali okupljene da blokiraju put:

„Ua!“
„Mi smo samo došli da skrenemo pažnju da nam se naše dnevnice vrate i plate.“
„Došli smo da mirnim putem izjavimo svoje nezadovoljstvo zbog toga što se nepravilno i neravnopravno ratne dnevnice isplaćuju. Isplaćuju se možda onima koji nisu bili u ratu, a oni koji su krvarili i davali svoje živote, nemaju prava na to. Tražimo samo jednakost i ravnopravnost prema svim učesnicima u ratu. Bićemo istrajni u zahtevima.“

Okupljeni rezervisti su nakon toga bez incidenata odblokirali ovu magistralu. Držali su put u blokadi oko sat vremena. Istovremeno su najavili, ukoliko im se nadležni iz Ministarstva odbrane uskoro ne obrate, da će radikalizovati svoje proteste već naredne nedelje.

Ovaj proteste je usledio nakon toga što je u Opštinskom sudu zaustavljeno suđenje po tužbama oko 2000 bivših vojnih rezervista iz Kuršumlije. U međuvremenu rešeno je oko 200 ovih tužbi. Nekadašnji ratni veterani sa Kosova su dobili po 500 hiljada dinara na ime zaostalih ratnih dnevnica.
XS
SM
MD
LG