Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kfor garantuje sigurnost i tokom pregovora


Snage NATOa na Kosovu garantovaće mir i sigurnost tokom pregovora o budućem statusu, izjavio je komandat NATO snaga za jugoistočnu Evropu admiral Hari Ulrih. Američki admiral je tokom razgovora sa premijerom Agimom Čekuom pružio garancije da će KFOR svoju misiju obavljati na čitavoj teritoriji Kosova.

“Naša misija je da garantujemo sigurnost na celom Kosovu. Politički proces je posao premijera i pregovaračke trojke. Međunarodna zajednica je jasno istakla da želi da proces privede kraju i to na legitimna način”, rekao je američki admiral i dodao da će se o miru brinuti KFOR.

Ulrih je kazao da je sa komandantom KFOR-a generalom Rolandom Katerom, premijerom Agimom Čekuom i predstavnicima Kosovskog zaštitnog korpusa razgovao o pripremama za posetu pregovaračke trojke Kontakt-grupe. Posrednička trojka, koju čine predstavnik Evropske unije - nemački diplomata Volfgang Isinger, predstavnik Rusije Aleksandar Bocan Harcenko i američki predstavnik Frenk Vizner, krajem sedmice posetiće Beograd i Prištinu. Ta poseta će označiti početak novih pregovora.
XS
SM
MD
LG