Dostupni linkovi

DUBROVNIK


Požari koji već četvrti dan haraju dubrovačkim područjem i dalje su aktivni, a najteže je na Srđu, Osojniku i u konavoskim brdima.
U međuvremenu, sekretar Uprave Civilne zaštite Federacije BiH Stanko Slišković odbacio je kao netačne izjave hrvatskog premijera Ive Sanadera i lokalnih zvaničnika u Dubrovniku da su vatrogasci u BiH bili pasivni u sprečavanju požara u pograničnom području u dubrovačkom zaleđu.
"Naši ljudi nadljudskim naporima gasili su svaki požar koji se mogao gasiti, a također nitko sa sigurnošću ne može tvrditi odakle je požar počeo", rekao je Slišković.
Po njegovom objašnjenju BiH nije mogla gasiti samo nekolicinu požara na granici s Hrvatskom zbog nepristupačnog i miniranog terena.
Požari na području BiH, u dubrovačkom zaleđu, izbili su na prostoru nekadašnjih ratnih sukoba, odnosno na mestu sadašnje međuentitetske granice Republike Srpske i Federacije BiH.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG