Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BANJA LUKA


Na banjalučkom kom aerodromu Mahovljani danas je održana zajednička pokazna vježba Oružanih snaga BiH i vojske SAD. Prema ocjeni Douglasa McElhaneya , američkog veleposlanika u BiH , ta zemlja neuzaustavljvo ide prema eurointegracijama. Predsjedavajući BH Predsjedništva BH Željko Komšić ocijenio je da su zajedničke oružane snage BH bolji dio društa, te istaknuo kako bi volio da se i reforma policija ugleda na reformu vojske u BH.

SKOPLJE
Makedonija danas obilježava nacionalni praznik Ilinden, 104 godine od Kruševske republike i 43 godine od zasjedanja ASNOM 2. kolovoza (augusta )1944. kada je proglašena država Makedonija, u sastavu Jugoslavije. I ove godine, kao i prethodne tri, izostala je posjeta državne makedonske delegacije srpskom manastiru Prohor Pčinjski gdje 1944. održano Prvo zasjedanje ASNOM. Makedonska vlada je diplomatskim putem poslala zahtjev Ministarstvu vanjskih poslova Srbije da joj se odobri posjet manastiru, ali je poslije tri tjedna čekanja na odgovor, prije pet dana zahtjev za posjetom je povučen.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG