Dostupni linkovi

Vanredna vijest

DEN HAAG


Vojislav Šešelj, optužen za ubojstva, nehumana djela, progone na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, istrebljenje i napade na civile, sudeći prema Odluci Haškog suda dobiće na raspolaganje novac za financiranje svoje obrane.
Radio Slobodna Evropa saznaje da je u prvoj odluci ovakve vrste donesenoj na Tribunalu, sudac Jean Claude Antonetti naložio sekretarijatu da pronadje način kako da se Šešelju isplate troškovi koji bi mogli doseći nekoliko stotina tisuća eura. Sistem pravne pomoći Tribunala predvidja da se novac za obranu optuženih isplaćuje advokatima koji ih brane, tako da je Sekretarijat u odvojenom podnesku upućenom 29. lipnja (juna) ustvrdio da bi plaćanje novca optuženom bilo nelegalno. Uprokos tome, Odlukom suca Antonettija, novac će ići «timu» koji radi na Šešeljevoj obrani, odnosno vodstvu Srpske radikalne stranke, uključujuci Aleksandra Vučića i druge.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG