Dostupni linkovi

BANJALUKA


Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak izjavio je danas u Banjaluci da je evropska perspektiva jedina alternativa za BiH, a da je reforma policije ključni uslov za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU (SAA).On je, nakon razgovora sa premijerom RS Miloradom Dodikom, kazao da se do Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU ne može stići preko optužbi strana koje ucestvuju u pregovorima o reformi policije. Rok za reformu policije ističe u septembru.
Dodik je rekao da je visokom predstavniku preneo da su Vlada RS i njegova stranka spremni da rade na pitanju reforme policije i da pregovaraju. On je ponovio da kompromis o reformi policije jedino nije moguć uz ukidanje Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Komentarišući dosadašnje pregovore o reformi policije, Dodik je kazao da nije dobro praviti kompromis na negaciji, naglašavajući da RS ne negira BIH.
  • 16x9 Image

    Branka Trivić

    Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na Odseku za međunarodne odnose. Radila kao novinar i urednik u Informativnom i Kulturnom programu Radio-televizije Beograd od 1983. do 1992. Za RSE radi od decembra 1993. godine.

XS
SM
MD
LG