Dostupni linkovi

SARAJEVO


Zastupnički dom Parlamenta BiH danas bi trebalo da da saglasnost za ratifikaciju CEFTE, sporazuma o slobodnoj trgovini između zemalja jugoistočne Evrope. Prema najavama, sporazum bi za BiH trebao da stupi na snagu u septembru ove godine.
Zastupnički dom Parlamenta BiH je na današnjoj sednici u Sarajevu odbio zahtev da po hitnom postupku razmatra Predlog zakona o imunitetu BIH, pa će on biti upućen u redovnu proceduru.
Prema ovom predlogu, ciji je predlagač zastupnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Niko Lozančić, nosilac funkcije ne može biti lišen slobode niti pritvoren bez odobrenja nadležnog doma Parlamenta BiH, odnosno nadležne ustavno-pravne komisije, osim ako je zatečen u vršenju krivičnog đela za koje se može izreći kazna od pet i više godina zatvora.
  • 16x9 Image

    Branka Trivić

    Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na Odseku za međunarodne odnose. Radila kao novinar i urednik u Informativnom i Kulturnom programu Radio-televizije Beograd od 1983. do 1992. Za RSE radi od decembra 1993. godine.

XS
SM
MD
LG