Dostupni linkovi

HAG/SKOPLJE


Haški tribunal odbacio je zahtjev optuženika Johana Tarčulovskog da privremeno bude pušten na slobodu, jer je postao otac. Garancijama koje je dostavila Vlada Makedonije bio je predviđen 24-satni nadzor nad Tarčulovskim i vraćanje u Hag, kada to bude zatraženo.

PODGORICA
Ustavni odbor crnogorske Skupštine danas će održati sjednicu na kojoj će biti uobličen prijedlog teksta novog ustava, saopćeno je iz crnogorskog Parlamenta. Predstavnici većeg dijela opozicije saglasili su se tokom konsultacija da novi crnogorski ustav treba usvojiti u Parlamentu i da je "dosta unutarcrnogorskih podjela". Iz redova vladajuće koalicije se sve češće čuju tvrdnje da je ustav jedino moguće usvojiti na referendumu.

KABUL
Talibanski lideri su saopćili da će danas u podne početi ubijati otete južnokorejske taoce, ako do tada avganistanske vlasti ne oslobode iz zatvora njihove saborce. Portparol talibana Kari Muhamed Jusuf rekao je da su talbani odredili krajnji rok za ispunjenje njihovih zahtjeva, pošto su razgovori sa administracijom u Kabulu i korejskom vladom dospjeli u ćorsokak.
XS
SM
MD
LG