Dostupni linkovi

Vanredna vijest

KANDAHAR


NATO i afganistanska vojska sukobili su se sa talibanskim militantima u provinciji Helmand. U zračnim udarima poginuli su deseci ljudi. Informacije o broju poginulih su proturječne. Jedan od dužnosnika provincije tvrdi da je poginulo 60 civila, drugi govori o 50 ubijenih talibana i 28 civila. Predstavnici koalicijskih snaga negiraju pogibiju civila.

MOJAVE
U velikoj eksploziji na aerodromu u pustinji Mojave u Californiji četvrtak kasno poslije podne poginule su tri osobe, dok su tri u kritičnom stanju. Za sada nije poznat uzrok eksplozije, koja se dogodila na udaljenom dijelu "Avio i svemirske luke Mojave" (Mojave Air and Space Port), istraživačkom centru u pustinji Mojave. Na aerodromu se nalazi baza kompanije "Scaled Composites", koja je napravila prvu privatnu svemirsku letjelicu "SpaceShipOne", koja je odletjela u svemir. Kompanija trenutno razvija novi svemirski turistički program

CAPE CANAVERAL
Američka svemirska agencija NASA objavila je da je dio računala koji je idući mjesec trebao biti prevezan na Medjunarodnu svemirsku stanicu nepopravljivo uništen. Do sabotaže je došlo prije nego je oprema ukrcana na shuttle Endeavour.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG