Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SARAJEVO


Ministar pravde BiH Bariša Čolak zatražio je danas od ministra pravde Srbije Dušana Petrovića da se hitno sastanu kako bi razgovarali o suradnji dva ministarstva, posebno o izručenju Ilije Jurišića pravosudnim organima BiH. Ovaj poziv je uslijedio pošto ministarstvo pravde Srbije, koje je otkazalo sastanak prošloga tjedna, do danas nije uputilo poziv za susret ministara pravde dvije države - navodi se priopćenju Ministarstva pravde BiH. U pismu Čolak naglašava da je Ilija Jurišić državljanin BiH, da je djelo koje mu se stalja na teret, počinjeno u BiH, te da se većina dokaza nalazi u BiH. Jurišić je jedan od osumnjičenih u predmetu "Tuzlanska kolona", koji je 11. svibnja (maja) po osnovu međunarodne potjernice uhapšen na beogradskom aerodromu, i nalazi se u pritvoru u Beogradu.

PODGORICA
Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Crne Gore EU trebao bi biti potpisan 15. listopada (oktobra) na marginama sastanka Ministarskog vijeća EU u Luksemburgu, izjavila je danas potpredsjednica crnogorske Vlade Gordana Đurović. Nekoliko dana ranije, 8. i 9. listopada (oktobra), prvi put u Crnoj Gori biti održana regionalna konferencija o evropskim integracijama.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG